test

Waar moet ik op letten bij het kopen van een Yogamat?

Schrijfster

Eefje Verschuren

Mijn passie is yoga & meditatie en daar schrijf ik dan ook graag persoonlijke blogs op voor deze website.

recent

De basis voor een verkwikkende yogales: Ontdek de essentiële elementen

Ademhalingstechnieken voor ontspanning en focus Een essentieel onderdeel van elke yogales is het bewust beheersen van de ademhaling. Door gebruik te maken van verschillende ademhalingstechnieken...

Ga voor een outdoor vakantie op de camping!

Willen jullie dit jaar eens iets anders doen in de zomervakantie? Een outdoor vakantie is niet alleen ontzettend leuk, maar ook erg sportief! Er...

Fysiotherapie bij Hielspoorklachten

Wat is hielspoor? Fysiotherapie voor hielspoor behandeling in Hilversum kan de manier zijn om hielspoor klachten te verhelpen. Hielspoor is een veelvoorkomende klacht, meer dan...

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een tandartsverzekering?

Een sterk gebit draagt bij aan een goede gezondheid. Professionele tandzorg is dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je gebit altijd in...

Waar moet ik op letten bij het kopen van een Yogamat?

Leer hoe je de ideale mat kunt kopen om thuis yoga te beoefenen Thuis oefeningen doen is al een realiteit. Degenen die de modaliteit al...

Leer hoe je de ideale mat kunt kopen om thuis yoga te beoefenen

Thuis oefeningen doen is al een realiteit. Degenen die de modaliteit al beoefenden, moesten zich aanpassen en een nieuwe routine creëren om actief te blijven. Velen die geen activiteitenroutine hadden, nemen nu hun toevlucht tot de praktijk om de schade tijdens de periode van sociaal isolement te beperken. Lichaamsbeweging in deze tijd is een goed mechanisme geworden om stress te verminderen, de productiviteit te verhogen en de levenskwaliteit te verbeteren.

Yoga is voor veel mensen een bondgenoot geworden om het fysieke en psychische evenwicht te bewaren in dit scenario van isolement. De uitdaging is nu om de ideale mat te vinden om het oefenen comfortabeler te maken. Het doel van het gebruik van matten is ervoor te zorgen dat de oefening overal en op verschillende soorten vloerbedekking kan worden uitgevoerd, met comfort en welzijn en vooral om ongelukken en verwondingen te voorkomen. Bekijk ook wat andere mensen van de mat vinden die je op het oog hebt, door de reviews te controleren.

De prijs en reviews

Met de verscheidenheid aan yogamatmodellen komt ook de verscheidenheid in prijs. Je moet echter wel bedenken hoeveel je in een yogamat wilt investeren. Het goede deel is dat je goede modellen kunt vinden met een betaalbare prijs en een uitstekende kwaliteit. Het enige wat nodig is, is wat zorgvuldig onderzoek om deze modellen gemakkelijk te vinden.

Denk goed na over jouw doelstellingen en jouw budget voordat je een model koopt dat misschien niet voldoet aan jouw behoeften. Evalueer de Yogashop reviews van de website om er zeker van te zijn dat het product aan jouw verwachtingen voldoet en de kwaliteit heeft die je wenst. 

Wat is het ideale materiaal voor een yogamat?

Het belangrijkste bij de aanschaf van een mat is dat hij gemaakt is van een materiaal dat niet wegglijdt en dat de afmetingen groter zijn dan het lichaam. Waar mogelijk moet de keuze van het materiaal worden afgestemd op het yogavoorstel: recycleerbaar en niet-vervuilend.

Het meest geschikt en milieuvriendelijk zijn matten van natuurlijk rubber en katoen. De PVC-matten zijn de goedkoopste op de markt en, hoewel ze zeer geschikt zijn voor beginners, zijn ze niet milieuvriendelijk. PVC wordt niet aanbevolen omdat het als giftig wordt beschouwd en een lage hechting heeft. Er is echter reeds ecologisch PVC op de markt, dat weliswaar is afgeleid van aardolie, maar geen dioxines en andere chemische stoffen bevat die schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu.

Ideale dikte en grootte

De dikte moet voldoende zijn om schokken op te vangen. Voor sommige soorten yoga, zoals hatha en restorative, wordt bijvoorbeeld een mat tussen 5 en 8 mm aanbevolen, die de impact tussen het lichaam en de grond vermindert, en zo de wervelkolom en de gewrichten beschermt.

Voor Ashtanga, Iyengar, Vinyasa en Hot Yoga beoefenaars, die meer op weerstand en evenwicht werken, moet de voorkeur worden gegeven aan stabiliteit en hechting, en is een mat tussen 3 en 5 mm dik aan te bevelen.

Maak jouw mat schoon

Hygiënisatieprocessen zijn altijd belangrijk geweest, maar zij hebben aan kracht en zichtbaarheid gewonnen door de pandemie van het coronavirus. Daarom is het belangrijk om na het oefenen altijd te ontsmetten. Er zijn producten die geschikt zijn om schoon te maken, maar het kan gewassen worden met neutrale zeep, azijn en water.

Naast de hygiënefactor is het belangrijk dat de mat voor individueel gebruik is, vanwege de band die ontstaat tussen de beoefenaar en het accessoire. Het is ermee dat de beoefenaar op zoek is naar zelfkennis, vrede, evenwicht en lichamelijke, geestelijke, intellectuele en spirituele gezondheid. De yogamat is de plaats van ontspanning van de beoefenaar in zijn of haar eigen ruimte. Daarom moet het idealiter individueel zijn.

related posts

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram