Gemakkelijk gezond blijven met green juice?

Schrijfster

Eefje Verschuren

Mijn passie is yoga & meditatie en daar schrijf ik dan ook graag persoonlijke blogs op voor deze website.

recent

De basis voor een verkwikkende yogales: Ontdek de essentiële elementen

Ademhalingstechnieken voor ontspanning en focus Een essentieel onderdeel van elke yogales is het bewust beheersen van de ademhaling. Door gebruik te maken van verschillende ademhalingstechnieken...

Ga voor een outdoor vakantie op de camping!

Willen jullie dit jaar eens iets anders doen in de zomervakantie? Een outdoor vakantie is niet alleen ontzettend leuk, maar ook erg sportief! Er...

Fysiotherapie bij Hielspoorklachten

Wat is hielspoor? Fysiotherapie voor hielspoor behandeling in Hilversum kan de manier zijn om hielspoor klachten te verhelpen. Hielspoor is een veelvoorkomende klacht, meer dan...

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een tandartsverzekering?

Een sterk gebit draagt bij aan een goede gezondheid. Professionele tandzorg is dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je gebit altijd in...

Waar moet ik op letten bij het kopen van een Yogamat?

Leer hoe je de ideale mat kunt kopen om thuis yoga te beoefenen Thuis oefeningen doen is al een realiteit. Degenen die de modaliteit al...

Green juice -je hebt er vast wel eens van gehoord- heeft inmiddels naam gemaakt en wordt tegenwoordig alom bestempeld als superfood. Maar waarom eigenlijk? Welke belangrijke ingrediënten vind je zoal terug in green juice, en is het echt zo gezond als beweerd wordt? In dit artikel nemen we de ins en outs van green juice met je door!

Dit hebben we dagelijks nodig. Lukt het jou ook?

Op dagelijkse basis hebben we een bepaalde hoeveelheid vitaminen, mineralen, vezels, antioxidanten, maar ook bijvoorbeeld melkzuurbacteriën nodig. Normaliter halen we dit uit een gevarieerd voedingspatroon van groenten, fruit, zuivelproducten, volkoren producten en vlees(vervangers). Toch kunnen we vaker dan we wellicht vermoeden een steuntje in de rug gebruiken, in de vorm van voedingssupplementen. Want wie herkent het niet; je hebt maar weinig tijd voor boodschappen en daardoor eet je vaker dan je lief is ‘even iets makkelijks’. Of je gaat door roerige, drukke tijden, je bent misschien wel ziek (geweest) en hebt daardoor maar weinig eetlust. In dergelijke gevallen is een superfood product als green juice een uitkomst, dit door de vele voedingsstoffen die het product bevat, hoewel het natuurlijk geen maaltijdvervanger is, maar een aanvulling. Alleen, wat is het nu eigenlijk, green juice?

Wat is green juice?

Green juice is een voedingssupplement in poedervorm wat aangelengd kan worden met eigenlijk alles wat vloeibaar is. Zo is aanlengen met water een veel gekozen optie, maar je kunt ook enkele schepjes green juice toevoegen aan een smoothie, of je schept wat green juice door je yoghurt. Het is maar net wat je lekker vindt en waar je de voorkeur aangeeft.

Het fijne van green juice (groene sap, naar de sap kleur) is dat het in principe alleen natuurlijke ingrediënten bevat (let op dat jouw merkkeuze geen synthetische zoetstoffen bevat).

Overige aandachtspunten en kenmerken van green juice zijn: 

  • Een goede green juice bevat minimaal 20 soorten groenten en fruit, tot poedervorm vermalen.
  • De smaakbeleving is eveneens erg belangrijk. Om gemotiveerd en actief green juice te gebruiken is het aan te bevelen een goed aangeprezen merk te kopen, die een dito smaak biedt. Niet alle merken leveren namelijk hoogwaardige green juice.
  • De groene kleur is mede afkomstig van algen. Zorg dat in jouw green juice algen als spirulina terug te vinden zijn.
  • Bevat jouw green juice melkzuurbacteriën (probiotica)? Dit is van groot belang voor je darmen.
  • Hoeveel vezels bevat de green juice van jouw keuze? Vergelijk het vooral met andere merken. Hoe hoger het gewicht des te beter.

Wanneer gebruik je green juice? 

Je kunt zelf bepalen natuurlijk wanneer je green juice gebruikt, maar houd in gedachten dat de ochtend eigenlijk een perfect moment is voor green juice. Gebruik het als ontbijt door de yoghurt met wat fruit, of neem gewoon een shake op waterbasis als je weinig tijd hebt. Door de aanwezige vezels wordt je stofwisseling, spijsvertering én stoelgang geactiveerd. Daarnaast krijgt jouw lichaam al tijdens de start van de dag de benodigde vitaminen, mineralen en mineralen binnen.

related posts

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram