Fysiotherapie bij Hielspoorklachten

Schrijfster

Eefje Verschuren

Mijn passie is yoga & meditatie en daar schrijf ik dan ook graag persoonlijke blogs op voor deze website.

recent

De basis voor een verkwikkende yogales: Ontdek de essentiële elementen

Ademhalingstechnieken voor ontspanning en focus Een essentieel onderdeel van elke yogales is het bewust beheersen van de ademhaling. Door gebruik te maken van verschillende ademhalingstechnieken...

Ga voor een outdoor vakantie op de camping!

Willen jullie dit jaar eens iets anders doen in de zomervakantie? Een outdoor vakantie is niet alleen ontzettend leuk, maar ook erg sportief! Er...

Fysiotherapie bij Hielspoorklachten

Wat is hielspoor? Fysiotherapie voor hielspoor behandeling in Hilversum kan de manier zijn om hielspoor klachten te verhelpen. Hielspoor is een veelvoorkomende klacht, meer dan...

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een tandartsverzekering?

Een sterk gebit draagt bij aan een goede gezondheid. Professionele tandzorg is dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je gebit altijd in...

Waar moet ik op letten bij het kopen van een Yogamat?

Leer hoe je de ideale mat kunt kopen om thuis yoga te beoefenen Thuis oefeningen doen is al een realiteit. Degenen die de modaliteit al...

Wat is hielspoor?

Fysiotherapie voor hielspoor behandeling in Hilversum kan de manier zijn om hielspoor klachten te verhelpen. Hielspoor is een veelvoorkomende klacht, meer dan 10% van de mens krijgt of heeft weleens last van hielspoor klachten. Hielspoor kan een venijnige of scherpe pijn bij de peesplaat aanhechting van de hiel geven. Bij het afwikkelen van de voet tijdens het lopen komt er extra druk op de pees te staan waardoor de ontsteking blijft of juist erger kan worden. Hielspoor behandelen in Hilversum is mogelijk bij fysiotherapie & chiropractie MoveWell.

Locatie van een hielspoor

Hielspoor is een ontstekingsreactie van de peesplaat in de voet. Aan de onder-achterkant van de voet zit de peesplaat vast, vanaf de aanhechting van de hak wordt de pees doorgetrokken tot het buigpunt van de tenen. De peesplaat zorgt ervoor dat de voet tijdens een belastingsfase zo recht en stil mogelijk kan blijven staan. Wanneer de voet instabiel wordt en naar binnen of buiten zakt, trekt de peesplaat aan waardoor de voet weer stabiel getrokken wordt. Bij overmatige spanning van de peesplaat kan dit hielspoor tot gevolg hebben.

Pijn in de hiel kan het gevolg zijn van een aantal factoren. Afwijkende huid, zenuw problematiek, bot problematiek, bloedvaten en andere zachte tissues van de hiel kunnen resulteren in pijn. Omdat er dagelijks gelopen wordt en er dus dagelijks activiteit is in de hiel lopen we altijd het risico om een blessure of trauma te krijg in de hiel regio. Veelvoorkomende pijn in de hiel inclusief blaren en likdoorns zijn; plantaris fasciitis, inflamation van de voet. of verkalking van het aangedane spierweefsel (de spierpees).

Naar de chiropractor Hilversum

De chiropractor Hilversum is een specialist op het gebied van musculoskeletale structuur. Niet alleen de wervelkolom maar ook hielspoorklachten kunnen aangepakt worden door de chiropractor. Door handmatig manipulaties toe te passen kan de chiropractor ervoor zorgen dat u geneest van aandoeningen zonder daarvoor geopereerd te worden of medicijnen hoeft te gebruiken. Een bezoek aan de chiropractor kan bijdragen aan het optimaliseren en genieten van dagelijkse bezigheden. Bij Movewell hebben we een team van specialisten die u met bestaande klachten of problemen kunnen helpen.

Shockwave bij hielspoor in Hilversum

Hielspoor gaat in veel gevallen niet vanzelf over. Shockwave therapie Hilversum kan goed helpen tegen hielspoorklachten. De aandoening is over het algemeen goed te behandelen, samen met de therapeut wordt er gekeken wat de beste vorm van behandeling is. Shockwave is momenteel de gouden standaard voor behandeling van hielspoor.

De behandeling verschilt per persoon en is samen met de therapeut op maat gemaakt.  Welke vorm van behandeling wordt toegepast is nader te bepalen, maar kan onder andere bestaan uit; hands-on behandeling, shockwave therapie, stretching methoden of krachtoefeningen. Bij hielspoor wordt er in het beginstadium gekeken naar korte rust periodes en het reduceren van een inflammatie gevoel.

De therapeut zal in overleg en naar alle waarschijnlijkheid naast shockwave therapie en andere therapieën vragen om thuisoefeningen te doen om zo optimaal resultaat te behalen. De (thuis)huiswerk oefeningen zoals ze worden genoemd kunnen bestaan uit verschillende intensiteiten met verschillende uitkomsten. De oefeningen die doorgaans meegegeven worden bestaan uit; het rekken van de spier(en) en self myofascial release. Mogelijk vraagt de therapeut u ook om uw schoenzool aan te passen en indien nodig zelfs op maat gemaakte zooltjes te gaan dragen.

Wat zijn mogelijk de oorzaken en symptomen bij een hielspoor?

Hielspoor kan als venijnig en/of pijnlijk worden ervaren en kan daarmee een beperking in het dagelijkse leven vormen. Het gevoel van pijn en de mate waarin deze voelbaar is verschillend bij elk persoon. De meest voorkomende oorzaken van een plantaire fasciitis (hielspoor) luidt als volgt; 

  • Spieren en/of ligamenten rond de hiel langdurig overbelasten
  • Ontstekingsaandoeningen
  • Herhalende schade en/of stress op de peesplaat zoals;
    • Hardlopen 
    • Slecht passend schoeisel
    • Overgewicht
    • Looptechniek
  • Langdurig staan
  • Wandelen
  • Springen
  • Leeftijd

Plantaire fasciitis oftewel hielspoor is een ontsteking die door verschillende oorzaken kan ontstaan. Hoe langer er wordt gewacht met de behandeling hoe groter de kans dat behandeling moeilijker zal blijken en daarmee langer kan duren.

related posts

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram