mindfulness in therapie, coaching en trainingen

Workshops Mindfulness in schematherapie en in gezinnen

Ger Schurink, 14 maart 2009

Op 17 april a.s. vindt de Voorjaarsconferentie van de VGCt plaats in Meeting Center Nieuwe Buitensociëteit te Zwolle

Deze eendaagse conferentie bestaat uit 16 workshops van drie uur: acht in de ochtend en acht in de middag. Twee workshops gaan over de toepassing van mindfulness:
• Het gebruik van MBCT in schematherapie
• Mindfulness in gezinnen.

Het gebruik van MBCT in schematherapie


M.F. van Vreeswijk & J. Broersen

In de workshop maken de deelnemers kennis met hoe aandachtsgerichte cognitieve technieken (MBCT) geintegreerd kunnen worden in schematherapie voor mensen met persoonlijkheidsproblematiek. Het schema MBCT 8-sessie protocol (van Vreeswijk, Broersen, Schurink, 2009) wordt tijdens de workshop als leidraad gebruikt. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij door het oefenen met enkele van de technieken uit dit protocol kennismaken met het toepassen van aandachtsgerichte technieken in schematherapie.

MINDFULNESS IN GEZINNEN, Verandering of acceptatie


J. Hellemans

In de laatste jaren zijn er toepassingen van mindfulness ontwikkeld voor kinderen en ouders, en het anders leren omgaan met kinderen die veelal als “moeilijk “worden bestempeld.
Hierbij spelen enerzijds factoren zoals psychische problemen bij de ouder, of een inadequate opvoeding een rol, anderzijds zijn er genetische predisposities en andere factoren waar we geen invloed op hebben. In deze workshop zullen we werken met het precaire evenwicht tussen veranderbaarheid of acceptatie. We zullen enkele oefeningen doen die ontwikkeld zijn voor de training “Mindful Parenting”. Er wordt een theoretisch overzicht geboden over het effect van onderzoek naar mindfulness met kinderen en in gezinnen. De workshop is vooral bedoeld voor deelnemers die getraind zijn in de mindfulness, hiermee werken en die willen leren mindfulness toe te passen in de context van gezinnen en kinderen. Doel van de workshop is een kennismaking met oefeningen en theorie op het toepassen van mindfulness in de Jeugdzorg.

Zie: http://www.vgct.nl/index.jsp?USMID=87


image

Op 03-03-2011 schreef Pieter Maarten Bouman het volgende:

Ik kan deze workshops niet terugvinden in het programma van VGCT op 15 april (of toch 17 april?)
Kunt U mij dit verduidelijken?
met dank
Pieter BMaarten Bouman

 

Als je wilt reageren op dit artikel, vul dan het onderstaande formulier in. Om ongewenste mail/spam tegen te gaan worden reacties niet automatisch geplaatst. Ze worden dus eerst even bekeken en verschijnen pas op een later tijdstip in het weblog.

Uw naam

Uw mailadres

Uw reactie

laat mij weten als iemand hierop reageert

onthoud mij

vul deze gegevens ook in: