mindfulness in therapie, coaching en trainingen

Symposium Effectiviteit van mindfulness bij psychische en lichamelijke klachten

Ger Schurink, 16 december 2011

Op donderdag 17 en vrijdag 18 november vond het Najaars Congres van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve plaats. Van het "Symposium Effectiviteit van mindfulness bij psychische en lichamelijke klachten" zijn de presentaties van de sprekers online beschikbaar op http://vgctnajaarscongres.sl024.ccilivits.nl/website/vrijdag/presentaties-sprekers/subprogramma-14.15-15.45-uur. Door op de titels van de lezingen te klikken worden de presentaties gedownload.

De onderstaande thema's kwamen aan bod:

Mindfulness based cognitive therapy (MBCT) bij recidiverende depressie voor mensen met en zonder huidige depressieve symptomen: korte en lange termijn resultaten door Joël van Aalderen.

Mindfulness meditatie en veranderingen in aandacht door Paul van den Hurk.

Verschillen in aandachtsfuncties na mindfulness bij patiënten met recidiverende depressie in remissie door Josine Verhoeven.

Mindfulness-based stress reduction bij patiënten met het chronische vermoeidheidssyndroom die onvoldoende reageren op reguliere cognitieve gedragstherapie door Hans Knoop

image
Een eenvoudige methode om stress te hanteren

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Als je wilt reageren op dit artikel, vul dan het onderstaande formulier in. Om ongewenste mail/spam tegen te gaan worden reacties niet automatisch geplaatst. Ze worden dus eerst even bekeken en verschijnen pas op een later tijdstip in het weblog.

Uw naam

Uw mailadres

Uw reactie

laat mij weten als iemand hierop reageert

onthoud mij

vul deze gegevens ook in: