mindfulness in therapie, coaching en trainingen

Nieuw boek: Mindfulness als uitweg

Ger Schurink, 12 december 2010

Onlangs verscheen bij uitgeverij Mindfulness als uitweg. Praktische oefeningen voor alledaagse problemen. Het is de vertaling van Ronald D. Siegel: The Mindfulness Solution: Everyday Practices for Everyday Problems, Guilford Press, New York, 2009.

Op dit weblog heb ik op 19 april een artikel geschreven over de Engelse uitgave. Het is een boek dat ik kan aanbevelen.

Voor therapeuten, trainers en coaches is het boek vooral nuttig omdat het bij een aantal klachtgebieden goed omschrijft hoe mindfulness gebruikt kan worden. In zes hoofdstukken beschrijft de auteur welke mindfulnessoefeningen en -interventies toegepast kunnen worden: bij angstklachten, depressieve klachten, pijn, relaties met partner of kinderen, slechte gewoonten, ouder worden, ziekte en dood.

Je kunt een aantal pagina's van het boek bekijken op de website van de uitgever: https://www.milinda-uitgevers.nl/asoka/boek/3052/mindfulness-als-uitweg.
image

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Als je wilt reageren op dit artikel, vul dan het onderstaande formulier in. Om ongewenste mail/spam tegen te gaan worden reacties niet automatisch geplaatst. Ze worden dus eerst even bekeken en verschijnen pas op een later tijdstip in het weblog.

Uw naam

Uw mailadres

Uw reactie

laat mij weten als iemand hierop reageert

onthoud mij

vul deze gegevens ook in: