mindfulness in therapie, coaching en trainingen

Niet aanschaffen: Mindfulness voor de jonge arts

Ger Schurink, 15 december 2012

Mindfulness voor de jonge arts van Jeremy Spiegel (uitgever: Ankh-Hermes) gaat niet over mindfulness.
Het woord "mindfulness" komt in het boek maar twee keer voor, op pagina 15 van de Inleiding.
Er wordt nergens uitgelegd wat mindfulness is en ook de mindfulness-oefeningen zoals die bekend zijn uit talloze andere publicaties zul je niet in het boek tegenkomen. In de literatuurlijst van drie pagina's is maar een titel die met mindfulness te maken heeft. Een Engelse titel die ook in het Nederlands vertaald is. Een uitgeverij die zijn zaakjes goed regelt, vermeldt dan de Nederlandse titel.
Is dit een voorbeeld van een graantje mee willen pikken? En denken Siegel en Ankh-Hermes dat ze de lezer knollen voor citroenen kunnen verkopen?

image
Knollen voor de jonge arts

Op 12-04-2013 schreef Hende het volgende:

Helemaal mee eens! Ik heb het boek gekocht en gelezen en ben zwaar teleurgesteld. Het is een soort mix van psychoanalyse, zelfreflectie en emotionele intelligentie, maar het heeft niets met mindfulness te doen. De hoofdboodschap is dat de arts in opleiding authentiek moet zijn, contact met zichzelf moet houden. Nergens iets wezenlijks over mindfulness. Jammer!

 

Als je wilt reageren op dit artikel, vul dan het onderstaande formulier in. Om ongewenste mail/spam tegen te gaan worden reacties niet automatisch geplaatst. Ze worden dus eerst even bekeken en verschijnen pas op een later tijdstip in het weblog.

Uw naam

Uw mailadres

Uw reactie

laat mij weten als iemand hierop reageert

onthoud mij

vul deze gegevens ook in: