mindfulness in therapie, coaching en trainingen

Mindfulness in het basisonderwijs

Jan Steunenberg, 1 april 2009

Als afstuderend student Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Hogeschool Zuyd Maastricht, werk ik aan een scriptie met als onderwerp ‘Mindfulness in het basisonderwijs in Nederland’.

Voor de organisatie ‘See True Mindfulness trainingen’ ben ik een inventarisatie aan het maken welke Mindfulness trainingen er op dit moment voor kinderen op basisscholen in Nederland zijn. Het onderzoeksdoel van mijn kwalitatief onderzoek op HBO-niveau is ‘inzicht krijgen in de succeskanten en aandachtspunten van Mindfulness trainingen op basisscholen in Nederland’. Uiteindelijk zal ik een beleidsadvies voor mijn opdrachtgever schrijven op basis waarvan hij eventueel Mindfulness trainingen voor kinderen op het basisonderwijs gaat ontwikkelen.

Voor mijn inventarisatie ben ik op zoek naar:

  • Mindfulness trainers die ervaring hebben met het geven van Mindfulness training aan kinderen in de basisschool leeftijd.
  • Leerkachten in het basisonderwijs die een Mindfulness training hebben gevolgd en oefeningen daarvan gebruiken in het werken met leerlingen.
  • Mensen die weten waar er in Nederland met Mindfulness in het basisonderwijs wordt gewerkt.
  • Therapeuten (gz-psychologen, psychotherapeuten, pedagogen, kinderpsychiaters) mindfulness als onderdeel gebruiken in behandelingen die ook andere interventiemethoden omvatten.


Kunt u mij hier mee verder helpen? Weet u meer over het onderwerp ‘Mindfulness in het basisonderwijs in Nederland’? Neem dan contact met mij op door een e-mail te sturen naar:

Op 23-01-2011 schreef Susanne de Goeij het volgende:

Ik ben momenteel bezig met een onderzoek over mindfulness in het basisonderwijs.. Ik ga 2 klassen 2 maanden 2x per week mindfulness geven en de resultaten hiervan peilen. Mocht je denken dat ik jou onderzoek kan ondersteunen dan kun je me contacten. 06-10616408

 

Als je wilt reageren op dit artikel, vul dan het onderstaande formulier in. Om ongewenste mail/spam tegen te gaan worden reacties niet automatisch geplaatst. Ze worden dus eerst even bekeken en verschijnen pas op een later tijdstip in het weblog.

Uw naam

Uw mailadres

Uw reactie

laat mij weten als iemand hierop reageert

onthoud mij

vul deze gegevens ook in: