mindfulness in therapie, coaching en trainingen

Mindful Mayonaise

Suzan Haerbroek, 15 december 2011

Kan het nog erger? Ik schreef al eerder over "Misverstanden rond mindfulness" op deze weblog. Jan-en-alleman probeert een graantje mee te pikken van de hype die mindfulness helaas geworden is.
Nu staan ons ook nog voedingsmiddelen te wachten die 'mindful' zijn zoals mindful mayo!
Ben benieuwd wat er volgt!
image
http://www.thevegancrew.com/?p=3558

Op 19-12-2011 schreef Kitty-Madison Snel het volgende:

Je kan je afvragen wat er nu werkelijk 'erg' is aan deze mayonaise. Die mayo ís er nu eenmaal. Een slimme marketingmanager heeft ingespeeld op de hype 'mindfulness' Gelijk heeft hij. Mindfulness kent nu eenmaal misverstanden, maar het heeft geen zin om je daar over op te winden. Ook die misverstanden zijn er nu eenmaal. Kijk er naar vanuit de zijns-modus. Gewoon aanwezig zijn, zonder iets te willen bereiken, zonder eisen te stellen aan de werkelijkheid. Accepteer de misverstanden, accepteer dat die mindfulle mayo er nu eenmaal is. Wat er is, is er.

Op 15-06-2012 schreef S het volgende:

Ik vind het een prima manier om de mayo mee aan te kondingen! Er is niets zo lekker als mindful iets eten! En als mensen dat gaan doen op het moment dat ze deze mayo eten, is dat toch een prima begin!?

Wat is er precies 'erg' aan ? Ging mindfulness juist niet over het niet-oordelen? En als dat niet kan, zie het dan minstens positief, of idd zoals bovenstaande post, 'zoals het is'.

 

Als je wilt reageren op dit artikel, vul dan het onderstaande formulier in. Om ongewenste mail/spam tegen te gaan worden reacties niet automatisch geplaatst. Ze worden dus eerst even bekeken en verschijnen pas op een later tijdstip in het weblog.

Uw naam

Uw mailadres

Uw reactie

laat mij weten als iemand hierop reageert

onthoud mij

vul deze gegevens ook in: