mindfulness in therapie, coaching en trainingen

Cursus MBCT

Ger Schurink, 1 maart 2012

Vanwege grote belangstelling is er een extra cursus MBCT gepland in mei-juni 2012.

Mindfulness Based Cognitive Therapie (MBCT) is een integratie van cognitieve gedragstherapie en mindfulness-meditatie. MBCT is een zinvolle uitbreiding van de op directe verandering gerichte methoden van de psychotherapie, training en coaching. In de cursus leert u de basisvaardigheden. Deze MBCT cursus onderscheidt zich van andere cursussen doordat er veel aandacht besteed wordt aan de integratie van mindfulness in individuele therapie/coaching en de praktische toepassing bij diverse emotionele problemen en psychische klachten. In de cursus werken de deelnemers intensief met mindfulness aan eigen ingesleten dysfunctionele patronen.

Voor wie ?

De training is bedoeld voor psychologen, psychiaters, pedagogen, coaches, trainers, maatschappelijk werkers, s.p.v.-ers etc. die hun therapeutische mogelijkheden willen uitbreiden.

Wat leert u ?

U doet zelf intensieve ervaring op met verschillende vormen van mindfulness-meditatie en de toepassing ervan in uw eigen leven. U leert mindfulness over te dragen op cliënten en u kunt mindfulness integreren in behandelingen bij diverse psychische klachten. Een greep uit het programma:

Diverse mindfulness meditatieoefeningen
Mindfulness bij eigen disfunctionele gedragspatronen
De rationale en de theorie van MBCT
Oefenen van vaardigheden in kleine groepen
Mindful reageren op reacties van cliënten
Mindful exposure en verwerking
Integratie van mindfulness in behandelingen
Casuïstiek en praktische therapeutische toepassingen
Voor een zinvolle deelname aan cursus vraagt het zelf oefenen met de verschillende mindfulness-oefeningen een tijdsinvestering van ongeveer 30 minuten per dag.

Wanneer ?

De cursus omvat 3 blokken van 2 dagen op maandagen en dinsdagen.
Blok 1: 7 en 8 mei
Blok 2: 29 en 30 mei (dinsdag en woensdag na Pinksteren)
Blok 3: 11 en 12 juni.
Aankomst dag 1: vanaf 09:30 uur, aanvang programma: 10:00 uur.
Vertrek dag 2: rond 16:30 uur.

image

Waar?

Je verblijft tijdens de training in het Balkon in Vasse (Overijssel). Het Balkon beschikt over 20 slaapkamers, twee sfeervolle zalen, een moderne vakbibliotheek, een stilte- en meditatieruimte, computer- en internetfaciliteiten, een rustige tuin en kruidentuin. In de directe omgeving zijn tal van mogelijkheden voor joggen en wandelen. Je verblijft op een eenpersoonskamer met eigen badkamer. In de kosten van de cursus zijn opgenomen: alle overnachtingen met ontbijt, uitgebreide lunches, snacks, driegangendiners, alle koffie en thee, vers fruit, zaalhuur, toeristenbelasting en BTW.

Aantal deelnemers

Maximaal 16

Kosten

1695,- inclusief literatuurmap, hand-outs, audiobestanden met meditatie-oefeningen, koffie/thee en lunches.
Verplichte literatuur (zelf aan te schaffen):
Williams, J. M. G., Teasdale, J.D., Segal, Z. & Kabat-Zinn, J. (2007) Mindfulness en bevrijding van depressie. Amsterdam: Uitgeverij Nieuwezijds.
Schurink, G. (2009) Mindfulness.Een praktische training in omgaan met gevoelens en gewoonten. Zaltbommel: Thema.

Opgave via: http://www.mbcttrainingen.nl/basiscursusmindf.html#1

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Als je wilt reageren op dit artikel, vul dan het onderstaande formulier in. Om ongewenste mail/spam tegen te gaan worden reacties niet automatisch geplaatst. Ze worden dus eerst even bekeken en verschijnen pas op een later tijdstip in het weblog.

Uw naam

Uw mailadres

Uw reactie

laat mij weten als iemand hierop reageert

onthoud mij

vul deze gegevens ook in: