mindfulness in therapie, coaching en trainingen

Congres Mindfulness in de praktijk

Ger Schurink, woensdag 20 maart

Op vrijdag 14 juni 2013 vind in de Jaarbeurs Utrecht het congres Mindfulness in de behandeling van angst, depressie, autisme, ADHD, psychose en borderline plaats.

Mindfulness mag zich de laatste jaren in een groeiende belangstelling verheugen. Inmiddels wordt mindfulness niet alleen gebruikt om stress te reduceren en depressie te behandelen, maar het wordt ook ingezet bij veel andere problemen en stoornissen. Mindfulness vormt de kern van methoden als Mindfulness Based Stress Reduction en
Mindfulness Based Cognitive Therapy, en speelt een belangrijke rol in therapie├źn als Acceptatie en Commitmenttherapie en Dialectische Gedragstherapie.

Door al deze verschillende toepassingen is het helaas niet altijd meer duidelijk wat mindfulness nu precies is. Of welke mindfulnessoefeningen je bij specifieke klachten en problemen het beste kunt inzetten.
Deze vragen staan centraal op het congres Mindfulness in de praktijk. Aan de hand van gedegen onderzoek en concrete voorbeelden laten gerenommeerde deskundigen zien hoe mindfulness is toe te passen bij uiteenlopende klachten.

image
Mindfulness, een onoverzichtelijke puzzle?

De dag start met een inleiding over de stand van zaken. Wat is er inmiddels bereikt en hoe kunnen op mindfulness gebaseerde methoden worden verbeterd? Vervolgens wordt in de daaropvolgende lezingen steeds gekeken hoe mindfulness kan worden toegepast in de behandeling van depressie, angst, borderline, psychose, autisme en ADHD. De dag wordt besloten met een interactieve discussie met alle sprekers over nut en nadeel van mindfulness: wat werkt er goed en wat zijn mogelijke valkuilen?

Sprekers:
Ger Schurink: Inleiding & dagvoorzitter
Annelies Spek: Mindfulness en autisme
Sevket Hepark: Mindfulness en ADHD
Martine Steen: Mindfulness en depressie
Wies van den Bosch: Mindfulness en borderline
Engel Nieborg: Mindfulness en angst
Frank Vernooij: Mindfulness en psychose
Remco Havermans: Discussie: Zin en onzin van mindfulness

Dit congres wordt georganiseerd door: http://www.11congressen.nl in samenwerking met Hogrefe Uitgevers.
Meer informatie in de brochure:Mindfulness_in_de_praktijk.pdf

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Als je wilt reageren op dit artikel, vul dan het onderstaande formulier in. Om ongewenste mail/spam tegen te gaan worden reacties niet automatisch geplaatst. Ze worden dus eerst even bekeken en verschijnen pas op een later tijdstip in het weblog.

Uw naam

Uw mailadres

Uw reactie

laat mij weten als iemand hierop reageert

onthoud mij

vul deze gegevens ook in: